TEORIA CONSPIRATIEI – Definitie

Majoritatea cercetatorilor atribuie societatilor secrete calitatea de autori ai unui complot conspirativ mondial, care urmareste preluarea puterii si controlul absolut al tuturor aspectelor vietii. Cu toate acestea, alti autori dispretuiesc  “teoriile conspiratiei”, le ridiculizeaza si le neaga prestigiul. Aparatorii lor au fost redusi la tacere de catre mass-media, desi, de la o vreme, au  dispus totusi de o difuzare nesemnificativa in programele minoritare, unde li  s-a ingaduit sa-si schiteze pozitiile in mod serios.  Deschiderea timida nu i-a scutit de umbra paranoiei, potentata chiar dinspre nucleul puterii.

“ A conspira “ provine din cuvintul latin conspiro , care, incepind din 1302, se folosea cu sensul de “a respira impreuna”, inglobind astfel si sensul de “ vointe unite pentru a actiona impotriva altora “ .

Fiecare va socoti daca sensul Clubului Bilderberg este acela de a conspira ori nu impotriva locuitorilor planetei, dar eu consider ca membrii sai actioneaza congenital si inerent in favoarea clasei dominante pe care o reprezinta. Este un atribut inascut. Inca de la inceputurile civilizatiei , cei puternici s-au justificat, oferind poporului falsa credinta ca ei si-au primit sceptrul de la Dumnezeu insusi, precum faraonii si regii sumerieni. Ei au fost dominati intotdeauna de tendinta de a-si extinde puterea, asa cum semnaleaza cercetatorul Ricardo  de la Cierva, “ puterea vrea sa ajunga mereu prima oriunde”, pentru a obtine cele mai mari privilegii si beneficii.  Toti bilderbergerii fac ceea ce le este propriu, de aceea eu nu impartesesc teoriile care ii eticheteaza drept conspiratori.  Totusi, faptul ca acesta este un atribut original nu inseamna ca puterea pe care o detin  a fost obtinuta pe cale naturala, ori ca le revine in chip legitim. Metodele lor de control social, bazate  pe inselaciune si minciuna, actioneaza impotriva naturii,  si trebuiesc eradicate, pentru ca dreptatea si adevarul sa se impuna ca baza a convietuirii intre diferitele regiuni ale pamintului, supuse in prezent inselaciunilor si abuzurilor.  Toate acestea ar putea parea o utopie, fiindca suntem atit de obisnuiti cu supunerea, si, in ultima vreme, atit de “dresati” de mass-media, ca ne-am pierdut capacitatea de a protesta si de a ne razvratiimpotriva a ceea ce ne aduce prejudicii.

Cristina Martin – Clubul Bilderberg – Stapinii lumii

Cea mai mare pedeapsa pentru cei care nu sunt interesati de politica este ca vor fi guvernati de persoane care sunt interesati de ea .”

Arnold J. Toynbee (1889-1975 ), istoric englez

2 thoughts on “TEORIA CONSPIRATIEI – Definitie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.