Despre Sex | Orgasm si Pozitia perfecta pentru facut sex

Am dat peste o statistica recenta care dezvaluia ca doar 12% dintre femei au intotdeauna orgasm in urma penetrarii normale. Ce enervant, nu? Asa ca am intrebat specialistii daca exista vreun mod prin care sa marim acel procent – si se pare ca exista!

Pozitia minune se cheama CAT (Coital Alignment Technique) – si exista sanse sa nu fi auzit de ea pana acum. Asta pentru ca pe vremea cand a starnit furori pentru prima oara… Madonna tocmai renuntase la accentul britanic si termenul de bikini nu era recunoscut international.

In 1988, un cercetator s-a pornit sa caute o modalitate prin care pozitia misionarului sa fie mai favorabila obtinerii orgasmului in cazul femeilor. Asa a ajuns sa inventeze CAT.

Dar de ce vorbim despre CAT abia doua decenii mai tarziu? In ciuda popularitatii initiale, femeile si-au pierdut interesul in CAT dupa cativa ani. Din fericire, pozitia a revenit in aria de interes a sexologilor!

Acestia povestesc ca unele dintre pacientele lor care nu avusesera orgasm vaginal niciodata in pozitia misionarului, dupa trei saptamani de… practica au inregistrat o crestere a orgasmelor cu 56%. Nu e rau deloc! In continuare, COSMO iti descrie tot ce trebuie sa stii despre aceasta potenta pozitie: ce este cu exactitate, cum s-o insusesti, plus cateva variatii ultra-erotice pe aceeasi tema – dar dupa ce stapanesti miscarile de baza.

Ce implica

In esenta, CAT este o variatie a pozitiei misionarului. Ideea e ca baza penisului iubitului tau sau osul sau pubian sa mentina contact permanent cu clitorisul.

Concomitent cu acest lucru, trebuie sa va aliniati si in ceea ce priveste ritmul penetrarii (in loc sa te penetreze rapid, ar trebui sa va miscati amandoi intr-un ritm similar cu o miscare de leganare).

“In misionarul traditional, baza consta intr-o penetrare de tipul inauntru-afara”, spune prof. dr. Sonia Borg, autoare a cartii Spectacular “Sex Moves He’ll Never Forget”. “Problema in acest caz e ca penisul nu ajunge in preajma clitorisului, de aceea multe femei întampina probleme in atingerea orgasmului.”, afirma Borg.

Si desi sunt alte pozitii care ofera si clitorisului atentia cuvenita, in misionar te simti foarte intima cu partenerul – fizic si emotional. “Misionarul favorizeaza contactul vizual si, de aceea, senzatia de apropiere este foarte intensa”, afirma prof. dr. Ian Kerner, autor al cartii “She Comes First”.

Esti gata pentru mai multe orgasme?

Iata cum se face: asezati-va in misionar si gasiti unghiul potrivit pentru ca zona lui pelviana “sa fie conectata” la punctual tau hot. Asadar, intinde-te pe spate, lasa-l sa te patrunda si roaga-l sa urce cu trupul astfel incat pieptul lui sa fie aproape de umerii tai, spune Borg.

“Apoi, cu baza penisului apasand pe clitoris, iubitul tau ar trebui sa intre adanc in tine, dar cu o frecventa mai mica – pentru ca in scurt timp sa va puteti sincroniza intr-un leganat de tipul inainte-inapoi.”

Unele femei considera ca e important sa-si tina picioarele drepte sau incolacite in jurul gambelor lui, in loc sa-si tina genunchii indoiti si adusi catre piept. Dar Kerner spune ca fiecare are propriul ritm de a face dragoste, asa ca nu te bloca intr-o singura tehnica.

De exemplu, iubitul tau se poate misca deasupra ta efectuand cercuri în forma cifrei opt sau ii poti propune sa nu se miste, in timp ce o faci doar tu, sub el (sau mai bine zis, de el). In general, declara Kerner, poti fie sa-ti ridici tu pelvisul sau sa te impinga iubitul in el, sustinandu-te de fese – astfel mentii presiunea asupra clitorisului.

Bonus la pozitie

Odata ce ai experimentat pozitia CAT, incearca sa o duci la un nivel mai avansat.

Daca preferi sa fii penetrata mai adanc, Borg sugereaza sa-ti sustii pelvisul ridicat cu mai multe perne. Poti de asemenea sa incerci ceea ce Borg numeste “CAT in sezut”: ingramadeste perne la spatele iubitului tau, ca sa se poata sprijini pe ele in timp ce sta in fund, cu picioarele departate. Asaza-te in poala lui, iar piepturile voastre trebuie sa se atinga. Cu picioarele incolacite in jurul lui, misca-te astfel incat clitorisul sa se atinga de corpul sau.

Un alt mod de a obtine orgasmul perfect este sa stati in pozitia “tu deasupra in CAT”. In aceasta versiune, barbatul trebuie sa stea intins pe spate. “In loc sa te asezi pe el si sa formezi un unghi de 90 de grade, apleaca-te, astfel încat sanii sa-i preseze pieptul”, spune Borg.

Din aceasta pozitie, tu esti sefa – tu decizi cat de adanc te lasi pe el sau viteza cu care te misti.

Cea mai grozava chestie la CAT e ca poti sa experimentezi si sa inventezi noi pozitii derivate din ea. Tot ce-ti ramane e sa le pui cat mai repede in practica cu partenerul tau – de preferat intr-un weekend, ca sa aveti tot timpul la dispozitie.775270_494534523918481_1172046032_o

4 thoughts on “Despre Sex | Orgasm si Pozitia perfecta pentru facut sex

  1. Voi barbatii aveti niste idei cel putin nastrusnice in ceea ce priveste sexul.

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.