Democratie Fara Politicieni si Partide Politice | Da! Este posibil!

Partidele politice sunt in ziua de azi o forma de organizare anacronica, schimbarea pe care o dorim cu adevarat este schimbarea sistemului politic.

Astazi tehnologia ne ofera posibilitatea de crea un sistem unde fiecare cetatean are prosibilitatea de a-si exprima opinia, a vota un pentru un anumit subiect propus de o comunitate, impreuna cu posibilitatea de a-si delega votul unui reprezentant care alege proportional cu numarul de voturi delegate primite atunci cand nu au posibilitatea sau dorinta sa isi exprime opinia/votul in mod direct.

Cred ca prezentarea pe mai jos este mai mult decat edificatoare.

Care sunt pasii de urmat pentru adoptarea acestui sistem?

Reforma constitutionala cu prevederea ca o camera din parlament – cel mai probabil camera deputatilor – va functiona dupa modelul descris mai sus.

Un asemenea sistem va produce atat eliminarea coruptiei si asigurarea legitimitatii reprezentantilor politici si/sau a deciziilor politice deoarece cetateni isi exprima direct optiunile iar in cazul in care au delegat votul unui reprezentant iar deciziile acestuia nu sunt in concordanta cu vointa sustinatorilor sai, atunci isi poate pierde voturile sustinatorilor imediat ce acestia considera ca sunt mai bine reprezentati de altcineva.

Democratie Directa Romania
http://www.democratiedirecta.com/

Grup de dezbateri
https://www.facebook.com/groups/DemocratieDirecta/

Grup de lucru platforma
Liquid Democracy | Adhocracy ROmania
https://www.facebook.com/groups/909998115715725/

 

10934019_10152700277211634_5250040542472167244_n