CODUL DEONTOLOGIC AL TANARULUI POLITICIAN

Principiul 1:

Învaţă să-ţi cunoşti punctele tari şi slăbiciunile pentru că în politică eşti primul pe care trebuie să te bazezi.
Principiul 2:

Îmbunătăţeşte-ţi tot timpul cunoştinţele personale, profesionale şi politice, nu se ştie niciodată când vei avea nevoie de ele.

Principiul 3:

Respectă, în interacţiunile politice pe care le ai, pe toată lumea, indiferent dacă sunt prieteni sau adversari, bogaţi sau săraci, de altă rasă, cult religios, orientare doctrinară, sex, vârstă sau naţionalitate.
Principiul 4:

Fii sincer, bun, corect şi responsabil în tot ceea ce faci, această atitudine reprezintă nu doar un exempu de urmat pentru ceilalţi, ci şi factorii de coeziune pentru echipa din care faci parte.

Principiul 5:

Respectă-ţi promisiunile! Minciuna are picioare scurte şi devii în scurt timp necredibil, pierzându-ţi în acest fel susţinătorii.

Principiul 6:

Implică-te! Nu există acţiune, proiect, campanie în care să nu-ţi poţi aduce contribuţia personală, doar aşa poţi dovedi cine eşti de fapt şi dacă eşti cu adevărat capabil de a face schimbările necesare dorite de organizaţia politică din care faci parte.

Principiul 7:

Angajează-te în dialog! Activitatea politică înseamnă capacitatea de a interacţiona tot timpul, în mod direct cu oamenii, fie ei colegi de partid, susţinători, adversari, electorat, personalităţi.

Principiul 8:

Învaţă să-i asculţi activ şi cu atenţie pe ceilalţi pentru a recepta cât mai corect mesajele pe care intenţionează să ţi le transmită.

Principiul 9:

Să-ţi aminteşti totdeauna de unde ai plecat şi de oamenii care te-au ajutat când ai avut mai multă nevoie de ei. Sfătuieşte-te cu ei, protejează-i şi recompensează-i! Ei sunt echipa ta!

Principiul 10:

Ia seama de criticile care ţi se aduc, învaţă ce este de învăţat din ele, dar nu te lasa descurajat. Mergi mai departe pentru că există o şansă pentru fiecare!

 

 

 

7 thoughts on “CODUL DEONTOLOGIC AL TANARULUI POLITICIAN

  1. Imi pare bine ca acest proiect pe care l-am coordonat a avut atat de mult succes!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.