Ceausescu voia sa devina nemuritor folosind apa dacilor

In 1982 Nicolae Ceausescu a cerut ca zona Cheilor Zanoagei, la Izvoarele Ialomitei din estul Masivului Bucegi, sa fie inchisa circuitului turistic. Erau vizate in special cele sapte izvoare de la Scropoasa.

Presedintele-dictator fusese informat ca acolo se afla zona nemuririi si apa sfanta a dacilor, din care bause Zamolxe inainte de a fi zeificat. Dupa 1982 nimeni nu a mai avut acces la informatii despre sursa de apa Sapte Izvoare. Recent, dosarele au fost gasite si s-a pus problema captarii “apei dacilor” si realizarii unui antioras: un fel de judet montan unde sa se experimenteze un alt mod de civilizatie decat cel citadin actual.

Pe versantul estic al Muntilor Bucegi, pe Valea Ialomitei, intre Lacul Bolboci si Scropoasa, in zona numita “Sapte Izvoare”, exista o sursa naturala de apa mai ciudata, care a facut obiectul unor studii de laborator inca din 1927. La acea vreme, Grigore Marinescu atragea atentia ca apa de aici este una dintre cele mai curate din lume. Din 1930 studiile sunt continuate de George Murceanu, iar din 1935 de catre o societate franceza. Testele aratau ca toti indicatorii calitativi ai apei de la Sapte Izvoare au un standard superior tuturor surselor de apa cunoscute in lume. Spre exemplu: numarul de bacterii e zero – fata de 5 limita minima acceptata – poluarea cu azotatii si azotitii e zero.

Sursa de apa, cunoscuta de peste 2.000 de ani

Ultimele studii in acest loc, realizate de Hidrotehnica, dateaza din perioada martie 1981 – februarie 1982. In acel moment Ceausescu a cerut sa fie inchisa zona si sa se limiteze accesul la aceste date. “Presedintele de atunci a fost informat ca aceasta sursa de apa este cunoscuta de peste 2.000 de ani si ca se gaseste in zona initiatica a dacilor, in Masivul Bucegi, ca scrierile vechi pomenesc despre o apa din care a baut Zamolxe inainte de a deveni zeu, si ca exista un simbol al celor sapte izvoare pe scuturile dacice redate pe Columna lui Traian. Lui Ceausescu i-a sunat bine mai ales faptul ca acolo s-ar afla zona nemuririi, adica un punct energetic pozitiv. Dosarele de la Sapte Izvoare au fost redeschise dupa 1990, iar testele recente au aratat ca informatiile lui Ceausescu nu erau chiar departe de realitate”, este de parere dr.  inginer Ion Olteanu, unul dintre specialistii grupului care cerceteaza ciudateniile din Bucegi.

Investigatiile arata ca apa de la Sapte Izvoare izvoraste dintr-o grota unde se afla un imens lac subteran. Debitul este de aproximativ 4.000 de litri pe secunda. Sursa de apa nu a secat  niciodata. Din punct de vedere chimic aceste izvoare sunt, intr-adevar, unele dintre cele mai curate surse naturale de apa minerala plata din lume. Se lucreaza deja la captarea lor si aducerea apei, prin conducte, intr-o zona in care sa poata fi imbuteliata, in asa fel incat lichidul sa nu intre in conctact cu aerul decat atunci cand consumatorul deschide dopul sticlei.  “Din punctul de vedere al  energiilor pozitive, “zona nemuririi” pe care o cauta Ceausescu, testele magnetometrice au aratat ca exista, pe portiuni, anumite anomalii ale magnetismului pamantului, despre care am convenit cu cei implicati in studiu sa pastram deocamdata o anumita discretie, pana vom sti cu siguranta care este cauza si ce efecte au aceste anomalii geo-magnetice asupra omului.

Din punctul de vedere al legaturii cu dacii, totul a pornit de la cateva scrieri antice in legatura cu apele sacre pe care le beau dacii in scopuri initiatice, scrieri in jurul carora s-au nascut legende. Sau or fi fost legendele din care s-au inspirat scrierile, cine mai stie. Trebuie sa spun ca nu e chiar lipsit de sens sa se considere ca in Bucegi a fost o zona initiatica, sau de cult. Exista aici, intr-un perimetru destul de restrans, cateva pietre plate, asezate ca niste mese pe zone netede de pe culmile Masivului Bucegi. Vreau sa spun ca nu sunt stanci care sa plece din munte, ci pietroaie plate ca niste mese, cantarind zeci de tone fiecare, asezate pe platforme montane plate, de mii de metri patrati, pe care nu creste decat iarba. Este clar ca pietroaiele nu s-au format acolo, ci au fost aduse. Ca sa nu mai vorbesc de semnificatia unor nume de stanci din zona, plecand de la Omu, la Babele sau Tronul Imparatului, toate avand legatura cu mitologia autohtona. Nu vi se pare curios ca nu stie nimeni cine a dat nume acestor pietroaie?”, spune Ion Olteanu.

Deocamdata, in afara de captarea apei “sacre”, grupul care a initiat cercetarile a cooptat consiliile catorva localitati din zona, cateva organizatii neguvernamentale din strainatate si Universitatea “Valahia” din Targoviste, pentru a realiza in Bucegi un “antipolis”, adica un “anti-oras”. Initiatorii proiectului spun ca este vorba despre o statie pilot in care se va testa o forma de civilizatie rurala, capabila sa foloseasca cuceririle civilizatiei citadine, cum ar fi Internetul si telefonia mobila, dar cu diminuarea factorilor nocivi ai orasului asupra omului.  Respectiv o alternativa a civilizatiei actuale, in conditiile create de ciudateniile Muntilor Bucegi, pe care Ceausescu le voia doar pentru el.

Sorin Golea
Libertatea, 28 august 2003

ps:  Am vazut o apa “7 izvoare” cu ceva timp in urma ( vreo 2,  3 ani ), insa cred k probabil au dat faliment. A-ti mai vazut cumva?

One thought on “Ceausescu voia sa devina nemuritor folosind apa dacilor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.